25 marca na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Gofra. Ten chrupiący przysmak kojarzy każdy.
Z tej okazji uczniowie klasy siódmej postanowili je sobie przyrządzić, korzystając ze sprzętów otrzymanych w ramach projektu "Laboratoria przyszłości".
Na lekcji z wychowawcą kilkoro uczniów zabrało się za przygotowanie ciasta, a cała reszta z niecierpliwością czekała na przysmaki. Dzięki pomocy P. Jolanty Musiał, za którą bardzo dziękujemy gofry wyszły ciepłe i smaczne. Uczniowie ozdobili swoje wypieki szalonymi dekoracjami. Każdy wyglądał inaczej, nie zabrakło również zdrowych smakołyków w postaci kolorowych owoców na ciepłych gofrach. Wszystkim dopisywał dobry humor, a w całej sali niesamowicie pachniało goframi.
Mateusz Gawenda
47-225 Kędzierzyn-Koźle
Szkolna 3