Niby tylko dwie kromki chleba z różnego rodzaju dodatkami, podane na ciepło, zrobione dosłownie tuż przed podaniem na talerz. Można ich nie jeść dłuższy czas, ale kiedy tylko wylądują na talerzu, ich jedzenie wciąga do tego stopnia, że jak tylko znikną, od razu robimy następne. Sprawdzą się na śniadanie, na kolację i jako przekąska. Są łatwe w przygotowaniu i nie zabierają dużo czasu.
Zastanawiacie się o czym jest mowa? Oczywiście o tostach!
Uczniowie klasy 8 na zajęciach kreatywnych z panią Moniką, mieli okazję przygotować tosty na różne sposoby. Wykonali te najbardziej klasyczne czyli z serem, salami i ketchupem, z dodatkiem pieczarek, a także na słodko z czekoladą. Najwięcej satysfakcji przyniosło samodzielne ich wykonanie. Do pracy wykorzystaliśmy urządzenia i przybory kuchenne, które pochodzą ze wsparcia finansowego Laboratoria Przyszłości w ramach inicjatywy edukacyjnej realizowanej przez Ministerstwo Edukacji i Nauki we współpracy z Centrum GovTech w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.
47-225 Kędzierzyn-Koźle
Szkolna 3